Spillblogger

Hvert eneste år slippes det så mange rykende ferske spill til både datamaskin og spillkonsoller at det er til å bli groggy av. Før i tiden kunne man gå bort til nærmeste spillbutikk og få tips av eieren om hvilket spill man burde prøve ut. Vel fremme i 21. århundret er utvalget så enormt at man blir nødt til å gjøre store, grundige undersøkelser før man endelig bestemmer seg. Det finnes heldigvis nettsteder som kan hjelpe til – såkalte spillmagasiner og spillblogger på nettet.

Det største spillmagasinet i Europa er velkjente Gamereactor, der hundrevis av spill blir anmeldt hver måned. Gamereactor har også et eget samfunn på nettet der spillerne selv forteller om deres tanker rundt de nyeste spillene, og gir tips til de som er interesserte i mer personlige anbefalinger. Det er et profesjonelt nettsted med utrolig mye informasjon, ikke ulikt den velkjente bloggen til Betsson, der du kan lese om alt som skjer i sportverdenen samtidig som du oppdaterer deg på de største pokerturneringene, kasinokonkurransene og mye, mye mer. John Arne Riise er forresten ofte innom der og for å legge opp nyheter.

Så har man selvsagt mindre spillblogger på nettet også, skapt av spillfrelste nordmenn i alle aldere. Denstorespillbloggen høres kanskje større ut enn hva den faktisk er, men den unge bergenseren som driver dette nettstedet skriver godt og tydelig om både små og store spill. Hakasu er en annen spillblogg med informasjon rundt spill som det vanligvis ikke snakkes om på de store spillportalene. Her finner du ut om de kuleste småspillene, gjerne med lenker til nettstedene der du kan spille dem (gratis), og informasjon om ulike utsalg av spill både på nettet og rundt omkring i landet. Til syvende og sist har man Runes spillblogg, som er en del av VGs nettportal. Bloggen drives av Rune Fjeld Olsen, en av VGs profesjonelle kommentatorer.